Pályázatok

Újdonság! Professzionális betonpadló megoldások kivitelezése

Betonpolírozás

Az eljárás során a beton felső cementrétegét lecsiszolják, a csiszolás következtében megjelenik a felszínen a beton belső szemcseszerkezete. A polírozás során pedig több lépésben eltüntetik az eleinte durva karcokat, majd egészen addig finomítják azokat, míg egy tökéletesen egyöntetű, ragyogóan csillogó felületet nem kapnak, mely csillogása ellenére nem csúszik. A meglevő betont annak minőségétől és állapotától függően kiválasztott és lépésenként cserélt gyémántszegmenses szerszámokkal csiszolják és polírozzák fel. A végsô megjelenést befolyásoló tényezôk:

  • A kavics minősége és színe. Magyarországon a jellemző töltőanyag a folyami kvarc kavics.
  • A cement színe (a cement színezhető).
  • A beton minősége (minimálisan C20).
  • A csiszolás mélysége: A különböző kötőanyagú gyémántszegmensek és azok grit-méretének megválasztásával befolyásolhatja a csiszolandó felületbe való behatolás mélységét. A csiszolási mélység határozza meg, mennyire fognak látszani a kavicsok és milyen fokú esztétikus felületet lehet kihozni a betonból polírozás után.
Betonpolírozás

HTC Superfloor™ Platinium

A Platinum eredményezi a legcsillogóbb feluletet és ez az a koncepció, amelyet általában javasolni szoktunk megrendelőinknek. Több csiszolási fázisból áll, mint az egyéb koncepciók. Az eredmény verhetetlenul szilárd padló. A targoncák kerekei és az anyagok nem hagynak nyomot a csillogó feluleten és a fény finoman tukröződik a padlón.

Betonpolírozás

HTC Superfloor™ Gold

A Gold koncepció alkalmazása esetén nem kell olyan mélységben csiszolni a betont, mint a Platinum esetében. Ez azt jelenti, hogy kevesebb alapanyag kerül a felszínre. A többi koncepcióhoz hasonlóan a Gold esetében a padlózatot a HTC Twisterrel™ kell polírozni, hogy olyan csillogást érjenek el, ami majdnem olyan ragyogó, mint a Platinum felület. A Gold olyan padlózatot eredményez, amely kiválóan ellenáll a targoncakerekek nyomainak stb. A HTC Superfloor® Gold változata ideális olyan padlózatok esetén, amelyek már simák és egyenletesek.

Betonpolírozás

HTC Superfloor™ Silver

A Silver koncepció a Platium egy változata. E koncepció alkalmazása esetén olyan mélységben kell csiszolni a betont, mint a Platinum esetében, de polírozás nélkul. Az alapréteg a Platinumhoz hasonlóan kerul a felszínre. Tehát a Silver akkor kitűnő, ha matt feluletű padlózatra van szukség.

Betonpolírozás

HTC Superfloor™ Bronze

A Bronze a legkevesebb számú csiszolási és polírozási fázisokat magába foglaló koncepció. E koncepció keretében nem tárul fel az építési beton. Ehelyett a simító réteg felső felülete nincs eltávolítva, csak polírozva. Ezzel az eljárással erősebb simító réteg jön létre fényes felulettel.